Akadémia, Akadémia, de csodás avagy a remény rabjai !!

Botrány

2019-10-10 19:00:19

Akadémia - haladó - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Akadémia - haladó

Magyar játékvezetésben sajnos az elmúlt években a hitegetés, ködösítés, ellenségeskedés, rosszindulat generálása volt jellemző.

Sok jó játékvezető elvesztése, sok jó ember eltántorítása az érdemi és eredményes munkától.

Kialakultak azon  kedves megyék -puncs- klikkek, amelyekből választva túlsúlyos, alkalmatlan, szellemileg nem friss játékvezetőnek nevezett jelenségek kerültek fel a játékvezetés térképére.

Tisztelet a kivételnek. 

Ezekhez a Tényekhez, remek táptalajt biztosított a nagy reményekkel elindított, de jelentéktelen és abszolút felesleges alapfokú Akadémia képzés, alkalmatlan emberrel és kevésbé alkalmatlan emberekkel.

Miért a súlyos szavak és észrevételek??

 

Tapasztalat.  Akadémia a semmibe.

Vajon milyen célt és előre lépést szolgál???

Menjünk ki a fényre, az életbe. Egyszerű,e lvégzel egy tanfolyamot vagy iskolát, akkor azért végzed el, mert terveid között szerepel ezen foglalkozás területen az előre lépés, tovább képzés. 

Akadémia képzésben ezen jelenség tiszta homály, semmi életpálya modell kialakítása csak statisztikai adat. Akkor miért csodálkozunk, hogy egy év után "elfogytak" az alapfokú Akadémisták.

Ébred az erő ébrednek az egyéniségek, eljött az idő, hogy egy éves akadémisták nem mentek el, a három napos felkészítésre, mivel volt jobb dolguk.

Szorgalmasabbak NYOLCAN-megjelenve, végig celebrálva a három napot (feleslegesen), útilaput kapva, hazamehettek.

Ők a remény rabjai, mert egy évet kidobhattak a semmibe, ha jóindulatú megyei ELNÖKSÉG akkor visszaküldik őket "osztályismétlésre".

Nem kellene új impulzusokkal emelni a "téteket"??

Nem kellene új emberekkel emelni az oktatás színvonalát?? 

Vajon a két tiszteletreméltó alelnök úr tudja, hogy az igazság odaát van, nem pedig  szemtől szemben hízelgők beszámolóiban??

Ilyen "nyuszimotorok", hogy tudnak reggelente tükörrepedés  nélkül borotválkozni??

Sajnálatos,hogy amatőr játékvezetés termeli a tehetségeket,de  országos szinten ekkora falat emelnek térségek, megyék közé. Nagyon jó lenne, ha a teljesítmény előtérbe kerülne, tenni akaró és törekvő akadémisták javára.

Eredményesség nem a statisztikai vonalak színében rejlenek, hanem az őszinteségben, kitartásban és büszkeségben. Büszkék lehetnek magukra akik beleuntak  a hitegetésbe, megalázásba, jogtalan háttérbe szorítás NEM elviselésében. 

Minden Remény rabjának sok sikert, ne feledjétek, mindig van élet a távirat és SMS és névtelen e-mailek után.


                                                    Kelet fény... (K.SZ).


 

Hozzászólások: