Profik: 6 hét Telkiben vagy Vecsésen

Játékvezetőkről

2020-05-12 14:45:43

Telki - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Telki

Hat hétre Telkibe költöznek a játékvezetők.

Az MLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöksége arról döntött, hogy a profi játékvezetők hat hétre az MLSZ edzőközpontjába, Telkibe költöznek.

Az MLSZ elővigyázatosságból költöztetheti be a játékvezetőket, nehogy érintkezzenek bárkivel is. 

Több országos kerettagot is megkerestünk a telki programmal kapcsolatban, de az ő részükről sok kérdés merült fel:

  • Vajon egyszemélyes szobákban laknak-e a játékvezetők?
  • Közösségi tereket mennyire lehet igénybe venni?
  • Az utazások során használhatnak-e közös autót?
  • A mérkőzés levezetése után ha visszatérnek Telkibe milyen orvosi ellenőrzésen kell részvenni, hiszen a mérkőzés helyszínén vagy útközben összeszedhetnek vírusfertőzést?
  • A táborban részt vesznek-e az idős (65 feletti) ellenőrök és a gyenge imunrendszerrel küzdő JB vezetők?
  • Mi történik abban az esetben, ha koronavírus gyanús játékvezető lesz Telkiben, hogy fogja megoldani a karantén alatt a mérkőzések levezetését az MLSZ?
  • A mérkőzések helyszínén az játékvezetők milyen védelemben részesülnek (kell-e érintkezni technikai személyzettel)?
  • A hat hetes Telki tartozkodás alatt milyen napidíj illeti meg a játékvezetőket?

 Arról nincs információnk, hogy az asszisztenseket, alapvonali játékvezetőket, tartalék bírókat vagy éppen az ellenőröket, szuper ellenőröket vagy alapvonali ellenőröket, szövetségi ellenőröket, biztonsági ellenőröket is beköltöztetik-e a Hotelbe.

Az ügyben megkerestük az MLSZ sajtóosztályát több kérdéssel kapcsolatban. Amennyiben válasz érkezik tőlük, úgy frissítjük cikkünket.

 Az MLSZ sajtóosztályának a válasza:

A játékvezetők tájékoztatására rendelkezésre állnak a hivatalos csatornák.  Amennyiben egy játékvezető a megfelelő helyen és módon kíván tájékozódni, úgy természetesen megkapja az őt megillető tájékoztatást. Az állítólagosan a játékvezetőktől származó kérdésekre természetesen megvannak a világos, egyértelmű válaszok, melyekről a játékvezetők hiteles és érdemi tájékoztatást kaptak és kapnak a jövőben is.

Tájékoztatjuk, hogy a járványhelyzetre való tekintettel az MLSZ  az egészségvédelem, edzések tartása, mérkőzések szervezése, valamint az utazások és szállodai tartózkodás vonatkozásában is alapos eljárási rendet dolgozott ki a sportág valamennyi szereplője, így a játékvezetők számára is. A járványügyi vészhelyzetben rendezett mérkőzéssel összefüggő egészségügyi szabályokról minden érintett részletes tájékoztatást kapott – így a játékvezetők is.

A szövetség teljes mértékben betartja a kormányzati és járványügyi szervek által előírtakat, és erre hívja fel a játékvezetőket is. Ebben az időszakban a játékvezetők is az MLSZ Orvosi bizottsága által előírt protokoll szerint járnak el.

Frissítés:

Megerősített hírek szerint a játékvezetői csapat Telki helyett Vecsésre költözött be.


 

Hozzászólások: