Végre jönnek a fiatalok, akiknek a fizikai tesztjük legalább sikerül

Játékvezetőkről

2020-08-23 19:23:51

MLSz székház - forrás:
Forrás: - MLSz székház

Nemzeti bajnokságok elindulása előtt remek szisztéma alapján PUHL Sándorék, két "osztályba" szedték az NB-II-es bajnokság játékvezetőit.

A és B keret melyben tehetséges fiatalok és sok mérkőzést látott tapasztalt egyéniségek szerepelnek.

Sok negatív kritika mellett azért már talán látszik a fény a "helyes" alagút végén.

Profinak nevezett nemzeti bajnokság első vonalában szép számmal mutatkoznak be ígéretes vagy kicsit jobban menedzselt fiatal és középkorú játékvezetők. Érdekességként megfigyelhető Akadémia képzést elvégzett sípmestert nem nagyon találunk közöttünk.

Felesleges a Vavika Ferenc vezette "színház", hiszen mint a statisztikák mutatják, Akadémiáról kikerülve, időt vesztegetve nem lesznek karakteresebbek a játékvezetők.

Talán más vezetővel és más szisztémával eredményesebb lenne a képzés ezen a "partikon". Kiemelt ötös fogat akikben  a jövő Puhl Sándorát, Kassai Viktorát, Szabó Zsoltját látja a jelenlegi vezetés a következő urak:   Antal Péter, Káprály Mihály, Pillók Ádám, Zielkerbach Péter sikeresen bemutatkozott az élvonalban  több vagy kevesebb NB II-es mérkőzéssel.

Vajon hova tűnt az ötödik kiemelt Molnár Attila,aki számtalan  NB II-es  játékvezetéssel és több NB-I-es alapvonali működéssel rendelkezik.

Talán további fiatalítás meghozza a várt eredményt főleg úgy, hogy Iványi Zoltán fizikálisan szokás szerint nincs a topon - avagy ismét sikertelen fizikai tesz után pihen - vagy Solymosi Péter nem küldik duplán hétvégenként. 

Így tovább alelnök urak, jöjjenek a fiatalok,akik már egészen más szintet képviselnek mint a régi időmúlt "bútordarabok".


 

Hozzászólások: