Újabb botrány? Hibázott az MLSZ JB!!

MLSZ informatika Botrány

2011-02-18 08:46:05

MLSZ székház (1) - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - MLSZ székház (1)

Az MLSZ JB példátlan módon elkészítette, sőt közzétette a bíróküldést egészen a 20. fordulóig. Kassai Viktoré a Vidi-Loki rangadó. Amint szaporodtak a korrupciós vádak a különféle nemzetközi mérkőzéseken, úgy lett egyre szigorúbb az UEFA szabályozása, ma már ott tartunk, hogy maga a Bajnokok Ligája-meccset vezető bírócsapat is csak pár nappal a mérkőzés előtt, sokszor alig 48 órával az utazást megelőzően értesül arról, hogy melyik mérkőzésre jelölte ki bíráskodni a szövetség. A nyilvánosság még később, a meccs előtti napon (!) értesül a bíróküldésről. Nos, az MLSZ JB-nél visszafelé haladnak az időben, s alig egy héttel az után, hogy magyar NB III-as bírók különös, egy bolgár?észt, négy tizenegyest hozó A-válogatott (!) mérkőzésen elkövetett cselekedeteitől volt hangos az európai sportsajtó, ismét páratlan szakmai bakit követett el a Vágner László vezette testület.Aki ugyanis ellátogat a www.mlsz.info weboldalra, a szövetség belső (?) információs site-jára, az mindenfajta hozzáférési kód nélkül láthatja, hogy ki lesz a játékvezetője nem csak az első tavaszi NB I-es forduló meccseinek, de a negyedik forduló rangadója, a Videoton-Debrecen összecsapás is "le van már osztva". Az persze nem különösebben meglepő, hogy ezt a meccset az első számú magyar topbírónak, Kassai Viktornak szánják, de az ilyesmit akkor sem szokás egy hónappal a mérkőzése előtt közzétenni a kiélezett bajnoki versenyfutásban, már csak azért sem, mert addig még sok minden történhet, s egy esetleges változtatás mindig kellemetlen magyarázkodásra kényszeríti a JB-t. Ráadásul a tavaszi 2., 3. forduló meccseinek bírói is szerepelnek már a rendszerben, sőt már-már az a különös, hogy amíg egyes meccsekre már a partjelzőket is beírták, addig más találkozókra meg egyáltalán nincs kijelölve játékvezető. A listavezető Videoton első négy meccse mindenesetre már gazdára talált a bírók körében, de szúrópróbaszerűen további érdekességekre is bukkanhatunk.

A páratlan skandalum szakmailag sehogyan sem menthető, jóllehet Vágner László JB-elnök a napokban azt is megpróbálta kimagyarázni, hogy miként vezethettek alsóbb osztályú magyar játékvezetők az elmúlt időszakban rendszeresen kétes hírű, de a besorolásukat messze meghaladó nemzetközi meccseket, főnökeik tudtával és beleegyezésével.

Ez tehát a magyar bírói kar, amely egyszer már - a hetvenes-nyolcvanas években - olyan mélyre süllyedt (persze a magyar futball többi szereplőjével egyetemben), hogy a bundázásra szakosodott úgynevezett totócsoportok tagjai lebukásuk után azt vallották a rendőrségen: alig akadt egy-egy játékvezető, akit ne lehetett volna valamilyen összeggel csalásra bírni. Most Vágner László, a franciaországi vb-n egykor játékvezetőként is csúnyán leszereplő volt bíró kezéből csúszott ki az irányítás (avagy irányít erős kézzel de borzalmas következményekkel).

Miután Kassai Viktor és kollégái messze földön elismerést vívtak ki például a nyári dél-afrikai világbajnokságon mutatott teljesítményükkel, hogy Puhl Sándor és Palotai Károly korábbi világsikereit ne is említsük, most sajnos egyre többen emlegetik a magyar futballbírákat a legkevésbé sem hízelgő szövegkörnyezetben.

 


A FourFourTwo megkereste és elmentette az egyes mérkőzések adatlapját a döbbenetes módon előre kijelölt játékvezetők neveivel együtt, ezek csütörtök este még olvashatók voltak az Interneten a www.mlsz.info oldalon. Íme néhány ezek közül:

 

 

 

 

 

 

 
Hozzászólások: