Szivics 51 meccsre eltüntetett egy bírót a Diósgyőr mellől

Profi - statisztika Botrány

2015-03-19 16:23:24
Farkas Ádám |

Farkas Ádám - kék mez - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Farkas Ádám - kék mez

Szivics Tomiszláv "legjobb barátja" vezeti a Diósgyőr hétvégi bajnokiját az OTP Bank Ligában. A szakember 2014 márciusában saját elmondása szerint szándékosan provokálta ki, hogy Farkas Ádám küldje el a kispadtól, mivel feltűnt neki, hogy a sípmester mindig kiállít valakit a DVTK-ből, és játékosait így akarta "megmenteni". Azóta a sporinak 51 alkalma lett volna, hogy a borsodiaknak vezessen, de egyszer sem jelölték főbírónak. 

Az MLSZ adatbankjának tájékoztatása szerint Farkas Ádám vezeti a DVSC-? Diósgyőr rangadót vasárnap az OTP Bank Ligában. Ebben első ránézésre semmi rendkívüli nincsen, a küldés mégis pikáns?

A történet 2014 márciusában kezdődött.

Egy Diósgyőr - Lombard Pápa (2-1) mérkőzésen a spori elküldte Szivics Tomiszlávot a kispadtól, a meccs után pedig a miskolciak szakvezetője így magyarázta viselkedését:

Szeretnék a bíróról is beszélni egy picit, bár tudom, hogy tisztelt Puhl Sanyi úr azt fogja mondani holnap, hogy nincs igazam, de ezzel nincs semmi baj. Készültem, utánanéztem, Farkas Ádám minden diósgyőri mérkőzésen kiállít valakit. Én pedig ezt megelőztem, inkább állítson ki engem, mint egy játékost. Elnézést kérek tőle azért, amit mondtam neki, nem volt szép, megérdemeltem a piros lapot, de megelőztem, hogy egy játékost állítson ki. Az élet úgy hozta, hogy megmutatta, hogy nem ezen a szinten van, és befújt egy tizenegyest, amit én se láttam, hogy az volt ? mondta akkor, az utolsó gondolattal a csapata javára megítélt büntetőre utalva. 

Az azóta eltelt egy évben az MLSZ nem erőltette a tréner és a bíró konfrontációját. A Diósgyőr 30 bajnoki és 21 kupamérkőzést játszott le, de ezek egyikén sem tevékenykedett vezetőbíróként Farkas Ádám. A sípmester az említett időszakban a teljes NB I-es mezőnynek vezetett mérkőzést az élvonalban - jellemzően mindenkinek többet is -, kivételt éppen a DVTK és a Lombard Pápa képez.

forrás: csakfoci.hu
Hozzászólások: