Vilniusban vezetett U 21-es Eb-selejtezőt

Profi - Nemzetközi

2016-09-07 18:36:24
Erős Gábor | Georgiou Theodoros | Karakó Ferenc | Solymosi Péter |

Karakó-Georgiou-Erős-Solymosi - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Karakó-Georgiou-Erős-Solymosi

Karakó Ferenc fújta a sípot a Litvánia-Andorra mérkőzésen (1-0).
A labdarúgó U 21-es Európa-bajnoki selejtezők csütörtöki játéknapján Magyarország Gyirmóton 4-0-ra győzte le Liechtenstein korosztályos válogatottját. Aznap magyar játékvezetői négyes közreműködésével rendezték meg a vilniusi LFF stadionban a Litvánia-Andorra találkozót.

A 2. csoportban az olaszok, a szlovénok, a szerbek és az írek után következik a tabellán az ominózus két együttes. Tavaly Andorra la Vellában a spanyol Lleida együttesében játszó Aaron Sanchez büntetőjével 1-0-ra győztek a házigazdák. Európa legnagyobb törpeállama csapatának nem pusztán ez az egyetlen sikere, hanem ez az egyetlen találata is, mivel 1-22-es gólkülönbséggel utaztak a fehérorosz határ közelében elterülő litván fővárosba.

A házigazdák abban az 5 ezres kapacitású stadionban látták vendégül Jesus Julian Lucendo szövetségi kapitány gárdáját, mely a válogatottak mellett a VMFD Zalgiris és az FK Trakai otthona is. A litvánok előző otthoni meccsükön Lukas Spalvis, Simonas Stankevicius és Donatas Kazlauskas góljával 3-1-re nyertek az írek ellen.

A Litvánia-Andorra U 21-es találkozó a 33 éves nyíregyházi Karakó Ferenc sípjelére kezdődött. Asszisztensei – miként júliusban a belfasti Cliftonville-Differdange Európa Liga-selejtezőn (2-0) – ezúttal is a 45. életévét szeptember 5-én betöltő Erős Gábor és a 23 esztendős Georgiou Theodoros voltak, tartalék-játékvezetőként pedig a 44 éves Szabó Zsolt segítette a munkáját.

Az Antanas Vingilys szövetség kapitány által irányított baltiak végül a Stuttgarter Kickers középpályásának, Gratas Sirgedasnak a 34. percben szerzett góljával 1-0-ra nyertek az andorraiak ellen.

 

Hozzászólások: