Kassai nem unatkozik

Profi - Nemzetközi

2016-12-28 08:32:53
Erős Gábor | Farkas Ádám | Kassai Viktor | Ring György |

Kassai Viktor - zöld mez - forrás: profispori.hu
Forrás: profispori.hu - Kassai Viktor - zöld mez

Az IFFHS szavazásán a 2016-os év 3. legjobb férfi játékvezetőjének megválasztott Kassai Viktor fújja a sípot a Zamalek és az al-Ahli csütörtöki presztízscsatáján. A két legnagyobb hagyományú egyiptomi csapat kairói derbije minden évben kiemelt futballesemény az országban.

Az Egyiptomi Labdarúgó-szövetség elnökségi tagja, Esszam Abdel-Fattah egy rádióinterjúban elmondta, először Mark Clattenburgöt akarták meghívni a Zamalek–al-Ahli derbire, ám az FA tilalmán (az angol bírók nem vezethetnek más nemzeti szövetség égisze alá tartozó mérkőzést) fennakadtak. Ezt követően esett a választás Kassai Viktorra, aki már februárban is felkérést kapott a kairói derbi levezénylésére (akkor az al-Ahli győzött 2–0-ra).

 

Az egyiptomi Premier League-ben még mindkét ősi rivális veretlen, az al-Ahli 42 ponttal áll a tabella élén, a Zamalek – mely két mérkőzéssel kevesebbet játszott – a harmadik 34 ponttal.

 

Ezúttal tagja lesz a játékvezetői stábnak Erős Gábor is, aki életkora miatt kénytelen befejezni a pályafutását: a rutinos FIFA-asszisztenssel sok közös futballélmény (például világbajnoki elődöntő, Bajnokok Ligája- és olimpiai finálé, Európa-bajnoki szereplés) köti össze Kassai Viktort. A másik asszisztens Ring György, a tartalék-játékvezető pedig Farkas Ádám lesz.


 

Hozzászólások: