Magyar duó az észak-ír U 17-es minitornán

Profi - Nemzetközi

2016-09-26 19:06:29
Georgiou Theodoros | Karakó Ferenc |

Karakó-Georgiou-Erős-Solymosi - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Karakó-Georgiou-Erős-Solymosi

Karakó Ferenc és Georgiou Theodoros képviselték hazánkat.

A labdarúgó U 17-es Európa-bajnokság észak-írországi 9. csoportjában a spanyol, a szlovák, a san marinói és a házigazda válogatott mérkőzött a továbbjutás reményében. A játékvezetői stábban egy-egy magyar játékvezető és asszisztens bizonyíthatott.

A nyitófordulóban a Spanyolország-Észak-Írország (4-0) találkozót az ukrán Oleksandr Derdo fújta a sípot, egyik asszisztense az NB I mellett immár külföldön is pallérozódó Theodoros Georgiou volt, míg a tartalék-játékvezetői teendőket Karakó Ferenc látta el.

 

A magyar FIFA-bíró vezette a Spanyolország-San Marino (3-0) meccset, melyen Georgiou mellett az észak-ír Andrew Nethery segítette a munkáját. Érdekesség, hogy az összecsapásnak az a belfasti Solitude adott otthont, ahol nyáron szintén ő volt a dirigense a Cliftonville-Dudelange Európa Liga-selejtezőnek. A zárókörben nem pusztán azért bíráskodott különleges mérkőzésen Karakó Ferenc, mert az addig egyaránt pont nélküli vendéglátók találkoztak a miniállam reprezentánsaival. Az első félidőben megsérült a belga Karel de Rocker, így a térfélcserét követően az addigi tartalék-játékvezető, a belga Laforge Nikolasz kezébe került a zászló.

 

A Lurgan városában megrendezett párharcot végül az észak-írek nyerték 2-1-re, akik a csoport harmadik helyén zártak. A továbbjutást érő győzelmet a Santi Denia szövetségi által irányított spanyolok a szlovákokat megelőzve, kapott gól nélkül (13-0), száz százalékos mérleggel szerezték meg.


 

Hozzászólások: