Nehezen használható az IFA

MLSZ informatika

2017-03-07 17:09:59

MLSZ - ifa nyitó kép - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - MLSZ - ifa nyitó kép

Több, mint száz kolléga jelezte számunkra, hogy visszasírja az MLSZ.info-t.

 

Nemcsak a játékvezetőknek, de a megyei igazgatóságokon dolgozóknak és a csapatoknak is fejtőrést okoz az IFA használata. A szép megjelenés mellett egy átláthatatlan szerkezeti felépítés és nehézkes adatelérés jellemző.

A játékvezetők küldésének elkészítése jelenleg többszöröse, mint a korábbi időszakban. A küldők nem tudnak időpontokra szűrni, csak fordulókra. Átláthatatlan, kis ablakok jelennek meg legtöbbször.

A játékvezetőknek a digitális jegyzőkönyvek okoznak nehézséget. Volt olyan NB-s mérkőzés, ahol csak 10 kezdő játékos volt beírva. Nem egyszerű felvinni a cseréket, lapokat, gólokat. Olyan vicces fogalmak jelennek meg, mint a lecserélésre pl. a “KI” szó. Nem lehet módosítani a csapatok által felvitt kezdőket, nehézkes az eredmények berögzítése. A játékvezetőknek továbbra sem valósul meg az ellenőrzési funkció, hogy a lezárás előtt a program automatikusan ellenőrizze pl. azt, hogy 4 gólnál ne legyen 5 góllövő. Továbbra sem működik a sportorvosi, sárgalapos ellenőrző funkció. Nem lehet tudni, hogy kik az eltiltottak.

Az ellenőri jelentések is hasonló gondokat okoznak, hiszen azokat a működő játékvezetők nem láthatják. Egyszerűen nincs olyan menüpont, ahol meg tudják tekinteni az elmúlt 10 év ellenőrzéseit. Sőt nem jelennek meg a kollégák címei, telefonszámai és a saját keretbesorolás sem.

Egyértelmű, hogy az IFA-ban olyan ember a felelős a játékvezetőkkel kapcsolatos nyilvántartásokért, aki életében még bizottságban nem dolgozott, nem ismeri a feladatokat és a feladatok közötti összefüggést.

Számos kritika érte az adatbankot is, amivel most nem szeretnénk foglalkozni, hiszen arról könyvet lehetne lassan írni….

 

Kérjük, hogy mindenki a hibát írja meg a program HELPDESK menüjében, hogy lássák, hogy nem működik minden tökéletesen.


 

Hozzászólások: