Kassaiék az U.20-as VB-n

Profi - Nemzetközi

2017-03-21 18:49:14
Kassai Viktor | Ring György | ifj. Tóth Vencel |

Kassai Viktor - feldobás - forrás:
Forrás: - Kassai Viktor - feldobás

A neves játékvezetéssel foglalkozó blog szerint Kassai Viktor, Ring György és ifj. Tóth Vencel ismét részt vesz az U.20-as Világbajnokságon, amelyet Dél-Koreában rendeznek meg.

Viktor az  2007-es és 2013-as U20-as labdarúgó világbajnokságon is részt vett.  Akkor állandó asszisztensként 2007-ben Erős Gábor és Vámos Tibor, 2013-ban Erős Gábor és Albert István segítették szakmai munkáját.

 

A 24 válogatott részvételével rendezendő vébén Európát 5 ország nemzeti csapata képviseli (Anglia, Franciaország, Németország, Portugália, Olaszország), az amerikai kontinenst 8, Ázsiát 5, Afrikát 4, míg Óceániát 2 nemzeti együttes reprezentálja. Dél-Korea hat városa (Incheon, Suwon, Cheonan, Daejeon, Jeonju, Jeju) ad otthont a mérkőzéseknek május 20-tól június 11-ig.

Az UEFA részéről játékvezetőként a német Felix Brych, a török Cüneyt Çakır, a svéd Jonas Eriksson, az orosz Sergey Karasev, a holland Björn Kuipers és a spanyol Antonio Miguel Mateu Lahoz tagja még a keretnek Kassai Viktor mellett. Mindannyian két-két honfitárs asszisztenssel kapnak meghívót a rangos rendezvényre. Videobíróként a skót William Collum, a cseh Pavel Královec, a holland Danny Makkelie, a lengyel Szymon Marciniak, a norvég Svein Oddvar Moen, az olasz Daniele Orsato, a görög Anastasios Sidiropoulos, valamint a német Felix Zwayer tagja a keretnek, tartalék-játékvezetőként pedig a szlovák Ivan Kružliak áll készenlétben.

Az előző, négy évvel korábbi, törökországi U 20-as világbajnokságon Kassai Viktor asszisztensei Erős Gábor és Albert István voltak. Előtte, 2007-ben Kanadában úgyszintén U 20-as vébén bíráskodott Kassai Viktor, akkor Erős Gábor és Vámos Tibor volt még tagja a teamnek. A decemberi, Japánban lebonyolított klubvilágbajnokságon már Ring György és Tóth Vencel asszisztensi tevékenységére támaszkodhatott, ahol a videobíró segítségét is igénybe vették: a japán Kasima Antlers és a kolumbiai Atlético Nacional elődöntős mérkőzésén a világon először, utólag, a video-visszajátszás után ítélt büntetőrúgást.

A 2018-as oroszországi világbajnokság előtt mindenképpen jelzés értékű, hogy magyar játékvezetői hármasra számít a FIFA a dél-koreai korosztályos vébén.

 


 

Hozzászólások: