Egy éve döntésképtelen az MLSZ

MLSZ informatika

2013-01-08 05:49:15

MLSz székház - forrás:
Forrás: - MLSz székház

Egy évvel ezelőtt több cikkben foglalkoztunk azzal, hogy elkészült egy komplett teljesítmény ellenőrző és ellenőri jelentéseket feldolgozó rendszer. A rendszer kidolgozói két alkalommal prezentációt tartottak az MLSZ Játékvezetői Bizottságának vezetőinek. A tervek és a részletes fejlesztési ütemterv, programozás és az útmutatók elkészültek valamint a felek egymás kezébe is csaptak. Sajnos azonban a Gentleman s Agreement szó értelmét Budapesten nem ismerik.

Miről is szólt ez a fejlesztés?

Cél:

Az egységes adatkezelési és ellenőrzési háttérprogram célja, hogy a MLSZ teljes egészére (megyei megyék, játékvezetők) egységes szemlélettel megfogalmazza azt a vezetői szándékot, amely az ellenőrzésekről tárolt adatok

 

  • bizalmasságának,
  • hitelességének,
  • sértetlenségének
  • rendelkezésre állásának megőrzésére irányulnak.

Minden játékvezető adata és statisztikája naprakészen álljon rendelkezésre minden bizottság számára egy zárt informatikai rendszerben.

Jelenlegi helyzet:

A játékvezetők és ellenőrök küldése az MLSZ ügyviteli rendszerében történik. Itt kerülnek rögzítésre a az ellenőri jelentések is. A jelenlegi fejlesztések 5 éve készültek el, néhány apróbb változás történt azóta. A jelenlegi rendszer nem tartalmazza a Referee Convention és az MLSZ vezetőinek azon elvárását, hogy naprakész, valós képet kapjon a játékvezetőkről, pillanatnyi adataikról, statisztikáiról.

Egységes rendszer:

Fontos elérni rövid időn belül azt, hogy az ellenőri jelentések egy platformon legyenek kezelve. Az ellenőrök által elkészített jelentést a program kezelje, ne kelljen külön statisztikai Excel táblázatot készíteni. Az ellenőri űrlapot úgy kell elkészíteni, hogy az ellenőr bizonyos részt csak pipáljon (jó/hiba, stb), hiszen csak így állhat összehasonlító adat a rendelkezésünkre. Azonban ennek nagysága nem mehet a szóbeli és szöveges értékelés rovására.

A mérkőzésekről készült VIDEÓ-k beilleszhethetőek legyenek a programba oly módon, hogyha egy játékvezetői hibáit szeretnénk kiszűrni, egy kattintással megjelenne a mérkőzés adott jelenete.

 

El kell azt is érni, hogy a jelentések feldolgozásakor a Bizottság részére mindenre kiterjedő statisztikai lekérdezés álljon a rendelkezésre.

Az adott pillanatban valós képet lehessen kapni az adott bajnokságról, az adott keretről országos és megyei szinten egyaránt.

 
Hozzászólások: