Szabályváltozások nyártól

Szabályváltozás

2018-06-05 13:18:00

UEFA - kék mez - forrás:
Forrás: - UEFA - kék mez

Az International Football Association Board (IFAB) 2018. március 3-án, Zürichben tartotta 132.  Éves Közgyűlését, ahol a Labdarúgás Játékszabályaiban újabb számos módosítás került elfogadásra.

 

E változások 2018.06.01-tól lépnek életbe, de a módosításokat csak az újonnan induló bajnokságokban – beleértve a 2018-as labdarúgó vb-t – kell a nemzeti és a konföderációs szövetségeknek bevezetni és alkalmazni.

 

Elhangzott továbbá, hogy az IFAB örömmel vette tudomásul, hogy a játékszabályok jelentős mértékű módosításai kedvező fogadtatásra találtak, és kiemelte a nemzeti labdarúgó szövetségek pozitív visszajelzéseit a játékszabályok módosításainak rugalmasságát illetően, különös tekintettel a több cserejátékos és az ideiglenes kiállítás (büntetőpad) alkalmazási lehetőségeit Grassroots, ifjúsági, veterán, és a fogyatékkal élők versenyein.

 

Ennek megfelelően az OTP Bank Liga, az oroszországi világbajnokság után egy héttel, július 21-én induló 2018/2019-es bajnokságban találkozhatnak a labdarúgás szerelmesei a szabályalkotó testület legújabb döntéseivel.

 

E cikkben tesszük közzé az IFAB körlevél és a szabályváltozások magyar fordítását, segítve ezzel a játékosok, minden futball-szakember és a labdarúgást szeretők széles táborának, a nézők minél pontosabb és hitelesebb tájékoztatását.

 

LETÖLTHETŐ SZABÁLYVÁLTOZÁS


 

Hozzászólások: